Διαχείριση Χωρισμού,διαχείριση χωρισμού διαζυγίου γονέων,διαζύγιο,diacheirisi-chorismou,diazygiou

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Διαχείριση Χωρισμού - Διαζυγίου Γονέων

Γενικές Πληροφορίες :

 

Το πρόγραμμα διήρκησε 4 ακαδημαϊκούς μήνες.

Η διαχείριση του προγράμματος εφαρμόζει Πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά το Πρότυπο ISO 9001:2008

 

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος: Παπαρρηγόπουλος Θωμάς (Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών)

 

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής  Εκπαίδευσης  με τίτλο «Διαχείριση Χωρισμού – Διαζυγίου Γονέων».

Το διαζύγιο σε μια οικογένεια αποτελεί πηγή άγχους για όλα τα μέλη της. Είναι μια κατάσταση που προκαλεί επώδυνα συναισθήματα, τα οποία όμως είναι διαχειρίσιμα και μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Ο ευρέως διαδεδομένος μύθος ότι οι ζωές των παιδιών στιγματίζονται για πάντα είναι λανθασμένος, μιας και οι γονείς μπορούν να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της κρίσης αυτής.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Διαχείριση χωρισμού – διαζυγίου γονέων» έχει ως σκοπό την απόκτηση γενικών και ειδικών γνώσεων για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και αντίστοιχων πρακτικών δεξιοτήτων. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχει οργανωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να δώσει την δυνατότητα σε ειδικούς, να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τέτοιες καταστάσεις.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας παρέχονται βασικές γνώσεις και δεξιότητες για τη διαχείριση των γονικών συγκρούσεων και για την αντιμετώπιση των καταστάσεων κρίσεων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το χωρισμό. Παράλληλα, αναπτύσσονται θεματικές που προάγουν τις γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που προκύπτουν εκείνη την περίοδο, ενώ παρουσιάζεται και η πολυεπίπεδη επίδραση της συνθήκης του διαζυγίου στη καθημερινότητα τους. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα καλύπτει και όλα τα ζητήματα που προκύπτουν μετά το διαζύγιο και σχετίζονται με την ανατροφή των παιδιών και αφορούν την οργάνωση της ζωής τους και τις νέες σχέσεις που δημιουργούνται.
Το παρόν πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης απευθύνεται σε επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, ψυχίατροι, σύμβουλοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί), σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό να το αξιοποιήσουν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα, καθώς και σε φοιτητές σχετικών κλάδων.

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Μέλος του
Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Οι πληροφορίες που παρέχονται στον ιστότοπο www.fiorakis.gr έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό – συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσουν τη διάγνωση – θεραπεία και συμβουλή των εξειδικευμένων ιατρών ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση επείγοντος περιστατικού ο χρήστης θα πρέπει άμεσα να απευθυνθεί στον προσωπικό του ιατρό ή στο ΕΚΑΒ (τηλέφωνο: 166) . Η χρήση των πληροφοριών της ιστοσελίδας, γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του επισκέπτη. ( Περισσότερα ) . Η ιστοσελίδα εναρμονίζεται σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας ( άρθρο 18 )

×